bättrehälsa/Hälsosamma recept

Älskade mango

Jag är galet förtjust i mango. Skulle kunna äta det som tillbehör till alla måltider, varje dag, utan att tröttna.

På området där vi bor här i Thailand finns det ett par stycken riktigt stora vackra mangoträd. Jag har aldrig reflekterat över hur vackra de träden är innan. Häromdagen när vi gick förbi höll de på att plocka ner ett antal frukter. Jag blev överlycklig när de frågade om jag ville ha två stycken med mig hem. Jag har köpt mango typ varje dag sedan vi kom hit, men att få ta hem nyplockade är ju så mycket bättre. Om ungefär 10 dagar är de mogna.

Kort fakta om mangon 

Mango är inte bara gott utan det är också nyttigt. Den innehåller vitamin A som bland annat anses bevara synen bättre och den har länge ansetts vara ett afrodisiakum – vitamin A ser till att hålla hormonerna på en bra nivå och ger större sexlust. Det finns även mycket fiber i mango som kan hämma utvecklingen av olika typer av sjukdomar. Vitaminer och fiber i mangon hjälper till att sänka kolesterolet vilket i sin tur ser till att hjärtat håller sig friskt. Dessutom hjälper fibrerna i mangon till att bevara mättnadskänsla och enzymerna hjälper dig att smälta maten bättre. Ämnena i mangon håller också huden fräsch och du kan använda frukten i sig som rengöring för huden. Vilken fantastisk frukt!

Tycker du också om mango? Nedan finns förslag på mango som tillbehör till frukost, lunch och middag!

Chiapudding med mango

Perfekt till frukost eller mellanmål. Superenkelt att göra kvällen innan och låta stå över natten. Det underbara chiafröet som har ett högt innehåll av fettsyror, proteiner, antioxidanter, vitaminer och mineraler. Blanda ingredienserna och låt svälla i en skål över natten.

2-3 msk chiafrön

2 dl kokosmjölk (eller valfri mjölk)

1/2 tsk vaniljpulver

Topping: mangotärningar/mangopuré, passionsfrukt eller andra bär/frukter och nötter.

Mangosallad

Så gott och fräscht att använda mango till en sallad mitt på dagen. Variera med vad du har hemma. På bilden grönkål, avokado, mango och rostade pinjenötter med en vinägrett av passionsfrukt.

Mangosalsa

Perfekta tillbehöret till middagen. Passar till det mesta.

2-3 mogna mango

1 rödlök

1 röd chili

1 kruka finhackad koriander

1-2 st lime (limesaft)

Salt & peppar

Tärna mangon och hacka rödlök, chili och koriander. Blanda ihop med limesaften. Krydda med salt och peppar.

 

Smaklig måltid. Hoppas att du får en fin dag!

Namasté, Jenny

 

 

Andas

Stanna upp. Blunda. Ta några djupa andetag och känn livets magi inom dig. Känn att du har möjlighet att göra val som får dig att må bra.

NYHETSBREV

Få 15% rabatt på din första order

Genom att skriva upp min e-postadress samtycker jag att
motta digital kommunikation i enlighet med
integritetspolicyn från Yoga Living

Betala med:

Levereras med: