andningensbetydelse/Inspiration, motivation & hälsa

Är du medveten om hur du andas?

Är du medveten om att du kan förändra och utveckla dina andetag precis som du kan utveckla andra förmågor?

Andningen kan förbättra din hälsa och välmående på många sätt.

Det är så lätt att ta andningen för given. Det är ju en naturlig reflex som finns där hela tiden. Den senaste minuten så har du till exempel andats ca 12-13 andetag utan att du tänkt på det…

Andningen är en viktig del av din hälsa och välmående. Den är ditt liv. Se det som en gåva. Varje andetag.

Ett sätt att förändra andningen är att börja bli medveten om dina andetag. HUR och VAR andas du? Hur KÄNNS det? Andas du på olika sätt under dagen och vid olika situationer?

Andas du med korta och snabba andetag högt upp i bröstkorgen eller har du ett mjukt flöde av långa andetag ner i magen?

Tänk att du successivt kan förlänga och fördjupa varje andetag. Prova först att ta en lång utandning och töm helt på luft. Vänta in en stund. Känn sedan kraften som kommer av sig själv i nästa inandning. Andas in och led andetaget djupt ner mot bäckenet och låt magen och bröstkorgen expandera runtom åt alla håll och upp mot dina axlar. Stanna där en kort stund. Låt sedan andetaget sakta sjunka tillbaka ner när du andas ut och tömmer helt på luft igen. Upprepa 10 gånger.

Stanna upp en liten stund varje dag. Lär känna dina andetag. Hitta nya skrymslen och vrår att andas in i. Nyfiket utforska och förändra. Skapa plats för medvetenhet.

Ju oftare du gör detta så blir det också mer naturligt för dig att andas in djupare utan att du tänker på det. Andningen ger dig lugn, fokus och närvaro. Den hjälper dig också i de stunder då du känner dig stressad, nervös och när du är fylld med ångest, oro eller rädsla. Andningen är som din bästa vän som får dig att må bra på flera olika plan.

Ta hand om dig!!

”Deep breaths are like little love notes to your self”

Namaste

Jenny

Andas

Stanna upp. Blunda. Ta några djupa andetag och känn livets magi inom dig. Känn att du har möjlighet att göra val som får dig att må bra.

NYHETSBREV

Få 15% rabatt på din första order

Genom att skriva upp min e-postadress samtycker jag att
motta digital kommunikation i enlighet med
integritetspolicyn från Yoga Living

Betala med:

Levereras med: