återanvändaplagget/Inspiration, motivation & hälsa

Årets julklapp – det återanvända plagget

Det återvunna plagget – plagg helt eller delvis tillverkade av återvunna material eller second hand – uppfyller alla tre kriterierna för årets julklapp.

Det återvunna plagget representerar den tid vi lever i 
Vi lever i en tid där vi konsumenter vill handla mer hållbart. Det återvunna plagget speglar intresset för nya hållbara alternativ och ökande oro för klimat och miljö. Med det återvunna plagget fångas en tidsanda där nya affärsmodeller och tekniska innovationer föds och tillsammans skapar en mer hållbar konsumtion som ger råvaror flera liv.

”Plagg av återvunna material kommer med största sannolikhet att utgöra en betydande del av framtidens modehandel. Många av världens stora modeaktörer har satt ambitiösa kvantitativa löften om mer återvinning i sin produktion och därmed kommer volymerna av plagg tillverkade av återvunnet material att öka i takt med att tekniken utvecklas.” Text från HUI Research

Så himla bra att detta börjar tas på stort allvar och att det kan skapa nya trender inom klädtillverkningen. Det är också så bra med alla forum med köp & sälj på sociala medier, Blocket och alla Second hand butiker runtom som gör det möjligt att handla begagnade kläder/möbler/prylar.

Jag vill även tipsa om en webbsida som heter Yaytrade. En plattform där personer runtom i världen kan sälja, byta eller hyra ut saker de inte längre behöver. Strax innan jul ville jag ge mig själv lite nya yoga/träningskläder och jag hittade Yaytrade via Josefine Bengtssons blogg (Josefines yoga) Hon säljer massor av fina träningskläder som hon inte längre behöver. De är använda men i väldigt bra skick!

Ännu finns det lite plagg kvar och kanske lägger hon ut mer mer framöver. Så håll utkik på denna sida!

De kit som jag köpte var märken från Casall, Odd Molly och Filippa K. Tack Josefine för superfina kläder!

Det känns skönt och bra att inte konsumera nytt och att tänka på hur varor och produkter tillverkas och av vad.

Fick du något återanvänt i julklapp eller gav du bort någon återanvänd julklapp?

Tillsammans kan vi hjälpas åt att hitta en mer hållbar framtid.

Namasté, Jenny

Andas

Stanna upp. Blunda. Ta några djupa andetag och känn livets magi inom dig. Känn att du har möjlighet att göra val som får dig att må bra.

NYHETSBREV

Få 15% rabatt på din första order

Genom att skriva upp min e-postadress samtycker jag att
motta digital kommunikation i enlighet med
integritetspolicyn från Yoga Living

Betala med:

Levereras med: