Ashtanga vinyasa yoga

Ashtanga Vinyasa yoga är en dynamisk, fysisk och kraftfull form av yoga grundad av Shri K. Pattabhi Jois. Ashtanga betyder “åtta delar” varav asana (positioner) är en del. Övriga delar omfattar bland annat andningskontroll, moral, fokus och meditation.

Denna yogaform utförs enligt en bestämd ordning i ett flöde, där varje ställning förbereder kroppen för nästa och som gradvis ökar smidighet, styrka och förståelse för kroppen. Det är en process som genererar värme och cirkulation som i sin tur stärker, renar och vitaliserar kroppen och dess muskler och organ.  Blickfokus, drishti, är en viktig del av praktiken och är en av de tre byggstenarna: andning, rörelse och drishti som utvecklas vartefter du övar.

Ashtangan följer en bestämd serie där man stannar fem andetag i varje position. Inom Ashtanga har vi grund- och fortsättningsnivå. Man strävar efter att lära sig serien (delar av serien) för att sedan kunna praktisera enligt Mysore (självpraktik).

Välkommen till en härligt svettig och utmanande klass, där du har möjlighet att anpassa asana just efter dina behov.

På schemat finns det i dagsläget:

Ashtanga grund (för dig som är nybörjare, eller vill lära dig ashtangans grunder)

Ashtanga fortsättning (för dig som har yogat ett tag eller för dig som har gått grundkursen)

Ashtanga fortsättning/mysore (för dig som har utövat ashtangayoga en tid och vill ta dig vidare via egen mysore-praktik där du utför den första serien själv i egen takt med lärare i rummet)