bättrehälsa/Inspiration, motivation & hälsa

Av vänner mår man bra

För några dagar sedan kom jag hem från en långhelg i Palma (Mallorca) tillsammans med några riktigt nära vänner. Vänner som har funnits där i 25 år sedan vi började gymnasiet tillsammans och några av oss har dessutom känt varandra ända sedan första klass i grundskolan. Det är coolt att vi ännu hänger ihop!

Jag är så himla glad för att vår vänskap finns där år efter år, trots att alla inte bor i och kring Norrköping längre.  Vad vore jag utan alla dessa härliga kvinnor som jag delar så mycket fina, roliga och helt knasiga minnen med? Vi är och har varit så sammansvetsade. I love you so much XO

På bilden saknas en av oss.. Linda tar själva fotot!

Vistelsen i Palma var helt underbar och magisk! Vädret var super och hotellet likaså. Vi bodde på Saratoga hotell i närheten av Katedralen. Läget var perfekt med närhet till massor av restauranger, sevärdheter och shopping för den som vill.

På hotellets takterass finns det en inbjudande pool med fantastisk utsikt över staden och hamnen.

Två av dagarna valde vi att åka buss till en strand 20 min bort vid Illetas. Det var en jättefin liten strand med restaurang, glasscafé och bra badmöjligheter. En mysig liten Wellnes studio fanns där också med olika massagebehandlingar.

Balneario Illetas

Under dessa två dagar på stranden tog jag två massagebehandlingar. Det var helt underbart och kändes mycket välbehövligt.

Vi åt och drack gott! Men jag måste säga att i Palma överlag så är de dåliga på vegetariska alternativ. Visst finns det några tapasrätter här och där med enbart grönskaker / ost men i förhållande till andra maträtter så var det vegetariska utbudet mycket litet. Det hoppas jag blir bättre inom en snar framtid.

En morgon tog vi oss till en marknad och det var superhärligt att se alla de färgglada frukterna och grönsakerna.

NÅGRA KORTA FAKTA KRING PSYKOLOGI & VÄNSKAPSRELATIONER

Personer som ofta träffar vänner blir sällan deprimerade visar studier. Men det måste vara fysiska möten – chat och FB är inte riktiga möten.

  1. Vänner påverkar dina val. På ett djupare plan kan det vara värt att tänka på vilka man omger sig med ofta, eftersom det kan påverka levnadsvanor och hälsa i det långa loppet. Utgå från vilken typ av aktiviteter DU behöver och vill ägna dig åt för att må bra.
  2. Nära vänner förlänger livet. Ja, de är viktiga kompisarna, som får dig att skratta och må bra. Studier visar att människor med starka vänskapsband lever längre tack vare ökad livsgnista. Det finns även forskning som pekar på att nära relationer i äldre dagar minskar risken för hjärtsjukdom.
  3. Våga vara sårbar – och bli lycklig på djupet! Alla är vi ledsna eller rädda ibland, men det kan vara jobbigt att visa det. Den som vågar vara sårbar och öppen har mer att vinna.
  4. Se upp för energitjuvar! Det finns vänner i din närhet som dränerar dig på ork och livslust. Var inte med personer som du inte mår bra av eller som inte tillför något positivt i ditt liv.

Med dessa ord sagt hoppas jag att du tar hand om dig, dina nära och kära och att din helg blir toppen!

Namasté, Jenny

Andas

Stanna upp. Blunda. Ta några djupa andetag och känn livets magi inom dig. Känn att du har möjlighet att göra val som får dig att må bra.

NYHETSBREV

Få 15% rabatt på din första order

Genom att skriva upp min e-postadress samtycker jag att
motta digital kommunikation i enlighet med
integritetspolicyn från Yoga Living

Betala med:

Levereras med: