Pannkakor, grädde och färska bär är ju såklart jättegott men jag tycker om att äta pannkakor när de är lite matigare och helst vill jag ha en sallad till. Här kommer ett recept på en pannkakssmet med röda linser – det bästa är att de smakar precis som vanliga pannkakor och mina barn älskar dem. 

Jag har tagit inspiration från boken Vego på 30 min. Det är en bok som jag har lagat mycket mat ifrån sista tiden för det är så enkla och goda vegetariska maträtter.

LINSPANNKAKOR MED SPENATSALLAD 

4 PORTIONER

2-3 dl hemkokta röda linser

3 ägg

6 dl mjölk

3 dl vetemjöl

1 msk rapsolja

salt

smör till stekning

…………………………..

HONUNGSYOGHURT

3 dl yoghurt (10%) ex turkisk yoghurt

1 msk flytande honung

…………………………..

SPENATSALLAD

4 msk mandlar

80 g babyspenat

ca 2 dl blåbär och/eller jordgubbar

100 g fetaost

2 msk olivolja

2 tsk vit balsamvinäger

salt och svartpeppar

……………………………

GÖR SÅ HÄR:

  1. Koka linserna och mixa dem sedan med äggen, mjölken och  mjölet. Krydda med salt.
  2. Stek pannkakorna i smör.
  3. Blanda yoghurten med honung.
  4. Hacka mandlarna grovt och blanda med spenat och bär. Bryt fetaosten i bitar och smula ned.
  5. Blanda olivolja,  balsamvinäger, salt och peppar till en dressing och ringla över.
  6. Servera pannkakorna med honungsyoghurten och salladen.

Gör din egen variant om du vill ha gluten- eller laktosfritt.

Honungsyoghurt är ju så enkelt att göra och känns så mycket fräschare att ha som tillbehör än grädde.

Om man ändå vill ha grädde till pannkakan så kanske det räcker om man har det till den sista eller de sista pannkakorna i så fall!

Blir du mer nyfiken på denna ljuvliga bok så finns den på Bokus just nu för 209 kr.

Här hittar du till Bokus!

 

Smaklig måltid!

Jenny