blogg/Inspiration, motivation & hälsa

God fortsättning

Hoppas att ni har en fin julhelg med möjlighet att umgås med familj och vänner.

Jag njuter av att vara ledig och spendera mycket tid med min familj. Det har varit en händelserik och intensiv höst, så vila är välbehövligt. Möjligheten att bara få ro om mig själv ett tag känns viktig. Jag slog upp dörrarna till en liten yogastudio i oktober. 10 veckor lång blev höstens termin och jag har haft 11 yogaklasser varje vecka. Att undervisa så många grupper, möjligheten att få dela yoga med så många och möta så många olika typer av människor, alla med olika behov – har varit nytt, spännande, underbart roligt, lärorikt men också lite slitsamt för min egen kropp. Tiden för min egen yogapraktik har krympt och jag har behövt hitta nya rutiner för att själv få till egna yogastunder under terminens gång.

Min egen praktik består i huvudsak av pranayama, hatha, vinyasa flow, ashtanga, yin och meditation. Jag varierar och kombinerar mellan dessa olika delar. Man kan säga att de alla finns inom den åttfaldiga vägen utifrån Patanjalis Yoga Sutras, men inom den finns också fler delar som man bör ta hänsyn till som yogi. Bland annat hur vi är mot andra (Yama) och hur vi är mot oss själva (Niyama).

Julledigheten ger mig lite möjlighet att stanna upp i vardagen, det ger mig tid för reflektion, tid för att umgås och tid för att uppskatta och njuta av allt som jag har i min närhet.

Hoppas att ni också kan njuta och hitta stunder av lugn och ro. Som yogi kanske du fick någon yogapryl i julklapp. En ny yogamatta att inviga, en väldoftande olja att använda i ett varmt bad eller en yogabok att uppslukas av. Oavsett hur du lägger upp din yogapraktik, stanna upp lite då och då, lev i nuet och njut av det!

Namaste, Jenny

 

 

 

 

Andas

Stanna upp. Blunda. Ta några djupa andetag och känn livets magi inom dig. Känn att du har möjlighet att göra val som får dig att må bra.

NYHETSBREV

Få 15% rabatt på din första order

Genom att skriva upp min e-postadress samtycker jag att
motta digital kommunikation i enlighet med
integritetspolicyn från Yoga Living

Betala med:

Levereras med: