2017/Inspiration, motivation & hälsa

Gott nytt år och hitta din intention

Ett helt år har passerat. Igen. Jag tycker tiden går så fort, särskilt sedan jag fick barn. Alla år upplevs också så olika. Vissa år känns som att allt flyter på och allt går så bra. Livet är på topp. Vissa år är tyngre med mycket jobbiga händelser och man hinner tänka många gånger att nu räcker det väl. Så olika det kan vara för oss alla. Vi går igenom olika faser i våra liv. Hela tiden.

Livet är som ett ständigt flöde. Det förändras hela tiden. Ingenting är någonsin för evigt.

”Livet är att vara i det som är även det jävliga. Det jobbiga. Det ledsamma. Men att ha förmågan att se det härliga och glädjen. Att inte missa de små tecknen fast det känns som allt faller samman. Livet är svårt. Men livet är också härligt. Fantastiskt”. Citat från Karin Björkegren Jones som är författare, journalist och yogalärare. När jag hittade hennes ord tyckte jag att de var så fint skrivna med mycket känsla. För några år sedan överlevde hon sin cancersjukdom, så hon vet vad hon pratar om.

Lär dig att stanna upp och var tacksam för det som du har. Från det lilla till det stora. Hitta något att vara tacksam för varje dag. Det ger dig ett större perspektiv på saker och ting och ett mer positivt tänkande även i stunder då du är i djupaste mörker.

Det viktiga är inte hur vi har det, utan har vi tar det. Hur vi hanterar och hur vi går igenom det svåra eller tunga.

I början av en yogaklass ombeds du ofta att hitta en intention för den kommande yogastunden. En intention som du skapar utifrån din dagsform och mående. Kanske känner du dig svag och sårbar just då – då kan det vara bra att hitta styrka, energi och kraft. Kanske har du en skada – lyssna lite extra på kroppen, ta det försiktigt. Ibland kanske du bara ska påminna dig om att det är okej att du är som du är –  jämför dig inte med alla andra. Ibland kanske du behöver utmana dig i sådant som du känner frustration inför. Det finns också möjlighet att rikta intentionen utanför dig själv, till någon som behöver det bättre än dig just då.

Skapa en intention för 2017

På samma sätt kan du också hitta en intention för det kommande året. Ett fokus. En riktning att förhålla sig till oavsett vad som händer. Något som ska vara lätt att komma tillbaka till och vara lätt att påminna sig om, om du skulle tappa det på vägen.

Sätt dig ner en stund i sittande grundposition med korslagda ben om du kan. Slut ögonen. Gör dig uppmärksam på andningen och mötet med kroppen. Stanna kvar där en stund. Rikta fokus inåt. Se vad som dyker upp som intention (om det dyker upp något). Det är också ok om det bara är blankt. Slappna av. Då provar du igen vid ett annat tillfälle.

Skriv ner dina ord. Spara dem. Använd dem. Se till att du blir påmind om dem.

Lycka till och gott nytt till dig!

Namaste, Jenny

 

 

Andas

Stanna upp. Blunda. Ta några djupa andetag och känn livets magi inom dig. Känn att du har möjlighet att göra val som får dig att må bra.

NYHETSBREV

Få 15% rabatt på din första order

Genom att skriva upp min e-postadress samtycker jag att
motta digital kommunikation i enlighet med
integritetspolicyn från Yoga Living

Betala med:

Levereras med: