blogg/Yogans filosofi & historia

Healthy life, healthy body, healthy mind

Hälsosam livsstil, hälsosam kropp, hälsosamt sinne. Yoga öppnar upp för ett hälsosamt och sunt liv ur många olika perspektiv och på flera olika plan.

Yoga är inte bara positioner på en matta. Långt ifrån. Yoga är en livsstil. Yoga handlar om val. Hur vi är mot oss själva, vad vi äter och hur vi bemöter vår omvärld. Att utföra asana (positionerna) kan vi se som en rensning, att få bort det som inte behöver vara kvar, att lösa upp knutar inom oss själva och få bort blockeringar som täpper till. Utifrån ett längre perspektiv så mjuknar kroppen sakta med hjälp av att göra asana och med hjälp av andning. Den öppnar sig lite mer i taget, över tid, när den själv är redo. På den långa vägen händer det någonting inombords. Kontakten med sig själv ökar och det uppnås en större kroppsmedvetenhet. Man mjuknar lite inifrån och ut, inte bara i de fysiska delarna, utan mer i en känsla. Man blir mjukare, lugnare, ja till och med snällare. I alla fall en liten stund när man precis har genomfört pranayama (andningsövningar), mediterat eller vaknat från savasana. Då vill man omfamna hela världen i sina armar.

Yoga öppnar upp ögonen för förändring. Yoga ger större insikt i sitt eget liv och vilka val som är bra för mig, för att jag ska må bra och alla runt om mig.

När vi sakta förändrar vår livsstil och ser till att vi tar hand om vår kropp (den ska hålla ett långt liv!) då först kan vi komma närmare vårt eget sanna jag och också påverka vårt sinne.

I denna blogg kommer jag fortsättningsvis ge tips och inspiration regelbundet kring ETT LIV MED YOGA.

Du får gärna ge tips på vad du vill att jag ska skriva om.

Namaste Jenny

 

Andas

Stanna upp. Blunda. Ta några djupa andetag och känn livets magi inom dig. Känn att du har möjlighet att göra val som får dig att må bra.

NYHETSBREV

Få 15% rabatt på din första order

Genom att skriva upp min e-postadress samtycker jag att
motta digital kommunikation i enlighet med
integritetspolicyn från Yoga Living

Betala med:

Levereras med: