alltomyoga/Inspiration, motivation & hälsa

Hitta kraft och energi som du mår bra av

Vår omgivning, vad vi gör, och vad vi tänker och  känner har så stor betydelse på vår energi i vår kropp.

Energin inom oss (på yogaspråk kallas den för Prana) kan vara hög eller låg, cirkulera väl eller vara stagnerad och blockerad. Livskraften påverkas av allt vi gör. Maten vi äter, människor vi möter och situationer vi befinner oss i. Vissa saker stöttar och höjer energin medan andra dränerar oss på energi.

Se till att gör sådant som du mår bra av. Om något inte känns bra – kanske behöver du se över en förändring? 

Stelhet i muskler, sjukdom, trötthet, stress och nervositet är olika tecken på att du är i obalans och att energin är låg.

När energin kan flöda mer fritt i kroppen känner vi en tillvaro av harmoni, balans och välmående.

Enligt yogafilosofin är det inte möjligt att må bra och vara frisk om man inte tar hand om sin livskraft. Ökade nivåer av Prana leder till högre medvetande vilket är en del av den yogiska utvecklingen.

Vad gör du för att ta hand om din energi?

För mig är det viktigt att äta bra (vegetarisk mat), yoga, träna, umgås med min familj och personer som förgyller min tillvaro, göra sådant som jag känner mig lycklig av & följa mitt hjärta och ha öppet sinne för livets förändringar. Jag har lärt mig att jag måste göra val som jag mår bra av.

Just när det gäller träning så känner jag så starkt just nu att jag är så glad över att ha hittat tillbaka till en regelbunden gymträning. Jag mår så bra av det och jag känner att jag får ny kraft och energi! När jag var yngre var gymträning en stor del av mitt liv då jag var instruktör i olika träningsformer. Det är något som jag har tappat/saknat de senaste åren när jag har drivit yogastudios. Sakta har suget kommit tillbaka och nu tränar jag flera gånger i veckan förutom yogapraktiken.

Många studier visar så tydligt på att yoga, träning och fysisk aktivitet av olika slag påverkar vårt mående.

Så nu är jag All in i styrketräning igen och det hjälper mig också i min yogapraktik. På nytt hittar jag in i positioner som jag inte direkt har känt för eller orkat göra senaste åren. Positioner som utmanar, utvecklar och gör mig glad. Där jag framförallt får känna en progression och lekfullhet.

Focus. Strength. Stability.

Det ger mig massor härlig energi just nu! Men såklart så tror jag på kombinationen att det är många olika delar som får mig att må bra.

Energy flows where attention goes.

Namaste

Andas

Stanna upp. Blunda. Ta några djupa andetag och känn livets magi inom dig. Känn att du har möjlighet att göra val som får dig att må bra.

NYHETSBREV

Få 15% rabatt på din första order

Genom att skriva upp min e-postadress samtycker jag att
motta digital kommunikation i enlighet med
integritetspolicyn från Yoga Living

Betala med:

Levereras med: