allakanyoga/Inspiration, motivation & hälsa

Höst – nystart och tillbaka till rutiner

Hösten för mig är alltid omstart eller nystart. Att hitta tillbaka till gamla rutiner eller kanske våga hitta in i något nytt spännande? Sommaren får mig alltid att gå ner i varv och tillåta mig att vila lite mer. Denna sommar som har varit så obeskrivligt magisk har verkligen fått mig att bara vara och njuta av livet. Men efter en välbehövlig vila behöver man ta tag i saker igen, låta allt falla på sin plats och känna sig påfylld och laddad med ny energi, och blicka framåt. Tillbaka till vardagspussel och rutiner.

Ett sätt som fyller mig med så mycket energi är de härlig sommarmorgnarna på Sandviksbryggan i Kolmården med alla underbara yogisar som deltar på sommaryogan mellan juni till augusti. Den energin finns kvar i mig länge.

Det är en otrolig fin känsla att bära med sig in mot höstmörkret. Som en trogen gammal deltagare har sagt tidigare ”Tänk om vi skulle kunna stoppa in allt det här i en liten burk. Ljuset, solen, värmen, dofterna, den somriga känslan.. så skulle man kunna öppna lite på locket ibland när hösten och vintern blir för mörk.”

Bildresultat för burk med magiskt ljus i

När vardagen nu har kommit tillbaka efter sommaren, hur gör du för att hitta in i rutiner igen? Vad är din burk påfylld med som du kan öppna lite då och då med härlig minnen? Kan du behålla balansen mellan aktivitet och vila när dagarna rusar på? Eller tar din energi slut fort igen av för mycket energikrävande uppgifter/jobb/möten/relationer etc?

YOGA kan ju vara ett sätt att både hitta ny kraft och energi och ge välbehövlig vila och paus. Du lär dig också att uppmärksamma din andning. Framförallt kan det hjälpa tankarna att skingra sig när det börjar snurra på fort igen och gå på högvarv. Du lär dig att vara fokuserad. Samtidigt som det håller igång din kropp och kan göra dig mer rörlig, smidig och även starkare. YOGA skapar även utrymme för att hitta rutiner och självdisciplin.

Så kanske är det dags att hitta en ny vana i höst? Något nytt som du inte testat innan.

Om du inte är en van yogi – ta dig till närmaste yogastudio. Börja med att möta dig själv på mattan!

Är du en van yogi – utforska nya yogaformer, byt ut favoritläraren till en annan lärare.

Våga bryt gamla hjulmönster, höj blicken, öppna ditt sinne och låt nya möjligheter komma till dig istället för att du ska jaga dem.

Namasté, Jenny

 

Andas

Stanna upp. Blunda. Ta några djupa andetag och känn livets magi inom dig. Känn att du har möjlighet att göra val som får dig att må bra.

NYHETSBREV

Få 15% rabatt på din första order

Genom att skriva upp min e-postadress samtycker jag att
motta digital kommunikation i enlighet med
integritetspolicyn från Yoga Living

Betala med:

Levereras med: