livsstil husochhem mittliv blogg yogablogg projekt utmaningar/Inspiration, motivation & hälsa

Hus & trädgård – stor passion i mitt liv

Som en fortsättning på senaste blogginlägget tänkte jag ge er lite mer inblick i mitt liv utanför yogamattan.. Jag har en stor passion i att skapa och vara kreativ – det är som en egen drivkraft ständigt växer i mig som måste få utlopp på olika sätt. Ett stort intresse som vuxit fram är just skapandet kring hus, inredning, trädgård, blommor och odling.

Huset vi bor i idag (som vi säljer om en månad) byggde vi för 9 år sedan. Det var inte planen från början att vi skulle bygga ett hus. Men så blev det. Ett hus som vi ritade själva och byggde i lösvirke. Det blev en Skånelänga i Kolmården. Varje år har vi ständigt haft nya projekt i trädgården. Odling, blommor, växter och att skapa olika miljöer/rum i trädgården har varit viktigt.

För flera år sedan började vi grusa av ett hörn av trädgården och ställde dit några pallkragar. Jag hade en längtan efter att odla egna grönsaker. En miljö för odling växte snabbt fram och blev större för varje år som gick. Det känns bra att kunna odla så mycket eget och ha användning för det från tidig vår till sen höst. Närodlat och ekologiskt i en alldeles egen köksträdgård. Det känns lyxigt att kunna gå ut barfota sommartid och plocka jordgubbar och bär till frukosten, sallad till lunchen och tillbehör till grillningen på kvällen.

Vår dotter Vega älskar också att strosa omkring bland odlingarna och se om det finns något gott att äta.

En liten trädgårdsmästare.

I anslutning till denna odling byggde vi så sent som förra året ett mindre uthus/orangeri. Det är ett rum jag verkligen kommer sakna. Så fantastiskt att kunna utnyttja det rummet till att driva upp växter, ligga i soffan och slappa vid ett sommarregn, eller att få känna lugnet på yogamattan.

Foto taget av Angeliqa Jonsson

Många undrar varför vi ska sälja vårt hus, nu när ni vi är ”färdiga” med trädgård och allt? Ska man inte njuta då?  Och hur är det med att känna förnöjsamhet/tacksamhet över det man har (Santosha på sanskrit) som är en del av Pantanjalis åttfaldiga väg inom yogan?

Detta är den svåra biten. Vi älskar huset vi har byggt. Vi älskar att bo här. Vi älskar vår trädgård och närheten till skogen som vi i princip har utanför dörren. Vi är så tacksamma för detta och vi har verkligen njutit av detta. Men nu kände vi att det var dags att lämna. Vi har liksom vuxit ur huset och har en längtan att få skapa något nytt. Ta oss an nya projekt och miljöer.

Nästa hus är något helt annat, med nästan ett omöjligt utgångsläge med en brant sluttningstomt. Från en vit skånelänga går vi till ett mörkare hus målat med tjärvitriol och svarta fönster. Bara det ska bli skönt. Ett underhållsfritt hus som vi aldrig behöver tvätta eller måla om. Det grånar av sig självt och smälter in i naturen. Jag har redan en bild i huvudet hur trädgården förhoppningsvis ser ut om några år. Hur växter, träd och gröna odlingsytor bäddar in huset.

Sa jag att jag/vi älskar att skapa? 🙂

Om du vill läsa och se mer av vår vita skånelänga så kommer det ett reportage som gjordes i somras i inredningstidningen Allt i hemmet (nummer 4 i april)!

Jag har även ett hus&trädgårdskonto på instagram @villalindberg

Namasté, Jenny

Andas

Stanna upp. Blunda. Ta några djupa andetag och känn livets magi inom dig. Känn att du har möjlighet att göra val som får dig att må bra.

NYHETSBREV

Få 15% rabatt på din första order

Genom att skriva upp min e-postadress samtycker jag att
motta digital kommunikation i enlighet med
integritetspolicyn från Yoga Living

Betala med:

Levereras med: