blogg/Inspiration, motivation & hälsa

Mera dikter

Lite då och då samlar jag dikter om livet som jag lägger ut här via bloggen. Det brukar vara ett uppskattat inslag.

Här kommer några från samlingen Strimmor av ljus skriven av Sofia Sivertsdotter.

Trygghet

Det finns en plats. Lika stor som universum, lika verklig som ditt eget hem, lika trygg som en älskades famn. En plats som följer varje steg du tar. En plats som inte kan försvinna, gå vilse eller dö.

Här blommar blommorna vintertid. Här finns ingen ondska och inget mörker. Här känner du storheten som orden är för små för. Här kan du inte undgå att känna dig älskad. Här är alla känslorna tillåtna, vackra och rena. Här hinner du tänka alla tankar klart.

Hitta hit genom att fokusera på det du redan har, det du är tacksam för och det som får dig att glimma. Hitta hem genom att se själens djup och skönheten i spegeln, varje dag. Släpp imaginära kryckor och låt kärnan bära dig, med ett första litet steg.

Vänd blicken inåt. Sakta ned på platsen där inga kroppar, prylar eller ord behövs. Stanna där puppor blir till fjärilar, där solen skiner natt som dag. Älska och bli älskad med dunkande hjärtslag och lova dig själv att återvända hem, så ofta att mellanrummen blir undantag.

Livskraft

Molnen utspridda som öar på himlen. Trädens omfamnande armar och djupa rötter. Fåglarnas körer, som ramar in morgonens ljus.

Regnbågens alla färger, samlade i bröstet. Nuet i en liten vibrerande ask. Pulserande livskraft i varje grässtrå, fjäril och våg.

Horisonter som lockar till äventyr och visar på större dimensioner. Öppna hav att spegla sig i och tacksamhet att ösa ur. Gräs som hjälper oss ned på knä och stjärnor som vakar över oss. Landskapet virat likt bomull runt varje liv.

Ögon

Jag vill se med dina ögon. De uttrycksfulla, främmande och måleriska. Din blå är inte som min, dina stigar andra, din blick både ljusare och mörkare och din kärlek boende på andra platser.

Jag vill se det vackraste du sett, det mest smärtsamma och det som falnat. Jag vill vinna över dina ögon till mina och få tillgång till dina toner, strängar och färger. Visa mig det som ger dig glädjetårar, minnen och gåshud. Jag vill vara med och låna din palett.

Jag vill se med dina ögon. Ögon större än mänskliga, större än det som går att se och större än ord. Jag vill se till andra sidan mig där djupet bor och inom mig där svaren finns. Jag vill locka fram det som ännu inte syns, det som ännu inte fötts och dem som ännu inte fått möta ögon.

Namaste

Andas

Stanna upp. Blunda. Ta några djupa andetag och känn livets magi inom dig. Känn att du har möjlighet att göra val som får dig att må bra.

NYHETSBREV

Få 15% rabatt på din första order

Genom att skriva upp min e-postadress samtycker jag att
motta digital kommunikation i enlighet med
integritetspolicyn från Yoga Living

Betala med:

Levereras med: