alltomyoga/Inspiration, motivation & hälsa

NAMASTE

Namaste är kanske ett ord du ofta hör i yogasammanhang, som din yogalärare säger i anslutning till en yogaklass. Den kan inleda eller avsluta en yogaklass. Men vad betyder det egentligen?

Ordet Namaste kommer från Indien och är Sanskrit (sanskrit är det fornindiska gamla språket). Det används generellt som en handgest för att hälsa på varandra med händerna mot varandra framför hjärtat. Gesten visar respekt och vördnad inför varandra.

”Namah” betyder buga, ”as” betyder jag och ”te” betyder du. Så enkelt översatt kan det översättas som: ”Jag bugar för dig”.

För att utföra Namaste placerar du båda handflatorna mot varandra framför hjärtat (vid hjärtchakrat), blundar och bugar med huvudet och du kan avsluta med händerna framför pannan. Det går också bra att göra tvärtom så att du först placerar händerna mot varandra framför pannan (tredje ögat), bugar med huvudet och avslutar med händerna framför hjärtat. I vår västliga del av världen så uttalar vi ordet Namaste samtidigt som vi utför handgesten. I Indien så säger man inget, gesten talar för sig själv.

Du kan använda handgesten som en kortare meditation för att komma djupare in i hjärtchakrat och du möter den kanske också under en yogaklass i olika asanas.

 

Namaste {nah-mas-tay}

My soul honors your soul.

I honor the place in you where the entire universe dwells.

I honor the light, love, truth, beauty & peace within you,

because it is also within me.

In sharing these things there is no distance and no difference between us.

We are united, we are the same.

We are ONE.

 

Fotot på mig är taget av Angelica Jonsson på Sandviksbryggan i Kolmården.

På http://www.angeliqajonsson.com/ kan du se mer av hennes fantastiska bilder.

Namasté, Jenny

Namasté top från Ensotribe kommer finnas i yogashopen i höst!

 

Andas

Stanna upp. Blunda. Ta några djupa andetag och känn livets magi inom dig. Känn att du har möjlighet att göra val som får dig att må bra.

NYHETSBREV

Få 15% rabatt på din första order

Genom att skriva upp min e-postadress samtycker jag att
motta digital kommunikation i enlighet med
integritetspolicyn från Yoga Living

Betala med:

Levereras med: