blogg/Inspiration, motivation & hälsa

Positivt tänkande

Det är lätt att hamna i negativa tankemönster som kan vara svåra att bryta sig loss ifrån, just därför måste man lära sig att förstå vikten av positivt tänkande och hur detta kan hjälpa till i de svåraste stunderna.

Den inre rösten

Vår mentala hälsa handlar mycket om hur vi som individer talar till oss själva inombords, hur låter våra tankar egentligen? Vad säger du till dig själv?

Är dina tankar nedlåtande och fokuserar på negativa aspekter, eller är de positiva och bidrar till att lyfta upp dig själv och din självkänsla? Det är detta som många gånger avgör hur väl din mentala och fysiska hälsa fungerar. Mycket negativa tankemönster kan dra ner en individ i ett destruktivt beteende som inte främjar personens framtid och välmående. Men när du istället fokuserar på det som är bra och positivt kan spännande saker hända och viktiga målsättningar kan nås.

Övning ger färdighet

Vår tankekraft är större än vad vi många gånger tror, när en människa tänker positivt banar det väg för att nya positiva dörrar ska kunna öppnas och ta dig framåt i din personliga utveckling.

Precis som inom alla andra områden inom mental träning krävs det övning även inom positivt tänkande. Ibland kan man behöva lite hjälp på vägen då det inte alltid är så lätt att helt plötsligt ändra sätt att tänka helt och hållet. Detta är något som successivt måste växa fram genom mental träning och genom att ta små steg i taget.

Positivt tänkande handlar om din inre röst och hur den talar till dig och om dig, om jaget och om situationen. När du tänker positiva tankar fokuserar du på det som är bra i sammanhanget och inte på det som kanske är mindre bra. Du ser ljuset istället för mörkret och du låter dig inte slås ned av exempelvis dåliga besked, utan du vrider och vänder på situationen för att hitta en positiv vinkel.

Här nedan får du några tips på vägen kring att tänka mer positivt.

1. Umgås med positiva människor

Ni vet så kallade ”energitjuvar”, ja de finns faktiskt på riktigt. Det finns alltid någon som tar mer än ger. Första steget i att kunna tänka mer positivt är att rensa bland ditt umgänge och se till att omge dig med de personer som sprider kärlek och har en positiv effekt på dig.

2. Skaffa dig ett eget mantra

Att ha ett eget mantra att rabbla tyst för sig själv när man känner att man befinner sig i en svacka är ett superbra tips. Skriv ditt mantra på en lapp och lägg den på skrivbordet. När du känner att humöret börjar sina på eftermiddagen titta på lappen där det står tex. ”Happy thoughts”, ”Var tacksam” eller något liknande och du kommer kunna vända dina negativa tankar till lite mer ”happy mind”.

3. Yoga och meditera

Yogan och meditationen gör att du för ditt fokus bort från dina tankar och fokuserar mer på din andning. Det gör att du blir avslappnad och lättare släpper de negativa tankarna. Det hjälper oss också till att vara mer i nuet och uppskatta det vi har här och nu vilket är ett bra steg till ett mer ”positive mind”.

4. Träna

Om yoga och meditation inte alls är din grej fungerar träningen lite på samma sätt. För en stund från du helt släppa din hjärna och i stället vara i kroppen, vilket också leder dig bort från negativa tankar. Och som vi vet ökar vi produktionen av endorfiner när vi tränar och gör saker som vi mår bra av. Därför får träningen dig att tänka mer positivt men glöm inte bort att träna för att du älskar din kropp, inte för att du hatar den.

5. Fokusera på det du är tacksam över

Det finns alltid fler saker att vara tacksam över än att klaga på. Kom i håg det!

6. Ha fina tankar om dig själv

Börja dagen med att säga till dig själv att du är en fin person precis som du är. Det är en enkelt metod som fungerar! Vi är bättre på att berätta för oss själva om alla dåliga saker vi gör men nu ska vi alltså göra precis tvärtom. Var snäll mot dig själv och börja varje morgon med pepptalk i spegeln.

7. Hjälp andra

Här är den stora lösningen. Att släppa vårt eget ego och i stället hjälpa andra är hemligheten bakom ett ”positive mind”. Om du tycker att du har det svårt och hakar upp dig på småsaker men som för dig känns som stora livsproblem, vänd dig utåt. Hitta någon som behöver dig hjälp. Vi kan lova dig att du många gånger knappt kommer komma ihåg vad du mådde dåligt över innan när du fått hjälpa en annan människa.

Dessa 7 fina tips kommer från livsstil bloggen Modette

Det viktigaste i livet är att må bra. Där inne. På riktigt.

Namasté

Andas

Stanna upp. Blunda. Ta några djupa andetag och känn livets magi inom dig. Känn att du har möjlighet att göra val som får dig att må bra.

NYHETSBREV

Få 15% rabatt på din första order

Genom att skriva upp min e-postadress samtycker jag att
motta digital kommunikation i enlighet med
integritetspolicyn från Yoga Living

Betala med:

Levereras med: