blogg/Inspiration, motivation & hälsa

Reiki Healing

Dagens moderna Reiki har sitt urspung från Japan, men har också tusenåriga rötter i bland annat Tibet. Reiki är en energipåfyllning för kropp, själ och sinne.

Denna kraftfulla men ändå mjuka och behagliga metod renar våra chakran i kroppen, minskar stress/ångest/depression och ger effekt vid fysiska och mentala spänningar. Reiki arbetar med kroppens naturliga läkningsprocesser och fyller på energiförrådet – en metod med många användningsområden i vårt moderna samhälle. (Reiki klassas idag som rehabiliterande friskvård av Skatteverket).

Vad betyder Reiki?

Reiki är japanska och består av två ord: rei, som betyder ”universell” och ki, som betyder ”livsenergi” och motsvaras av kinesiskans chi och prana i Indien. Universell livsenergi syftar på den högsta kända energinivån, som sedan delas upp i ”lägre” energinivåer i olika sammanhang, som till exempel den energi man arbetar med i Tai Chi.

Hur fungerar Reiki?

Reiki arbetar på flera plan samtidigt, dels genom den fysiska beröringen, som aktiverar ”må-bra-hormoner” i kroppen som till exempel oxytocin, dels genom kroppens subtila energisystem som vid exempelvis akupunktur och akupressur. Reiki healing är en holistisk behandlingsmetod, som utgår från att kropp och psyke är en helhet. Därför behandlar man ofta hela kroppen, även om man har besvär som upplevs som begränsat till ett visst ställe.

Under en behandling lägger healern händerna i olika positioner på kroppen (eller strax ovanför) för att stärka livsenergin och aktivera den egna självläkande förmågan. Den självläkande kraften aktiveras inifrån.

Alla har vi en livskraft / energi inom oss. Om denna livskraft är låg så är det högst troligt att man ofta är sjuk. Är den däremot hög så är man mer välmående och lycklig.

Reiki berör spirituellt, emotionellt och fysiskt.

När är reiki bra?

Reiki har visat sig vara läkande för dig som…

  • vill sänka stressnivån i ditt liv.
  • vill lösa upp fysiska och mentala spänningar och blockeringar.
  • vill lösa upp blockeringar i kroppens 7 stora chakraområden .
  • vill ha balanserad hälsa: fysiskt, känslomässigt, mentalt och själsligt.
  • vill hitta kraften i ditt liv och dina dagliga situationer.
  • vill ha en verksam teknik  för din personliga utveckling och tillväxt.
  • vill förbättra och stärka ditt självförtroende.
  • vill utveckla kreativitet, minne och intuition.
  • vill förbättra din sömn.
  • vill hitta ny kraft och energi.

Jag har nyligen varit på två Reikibehandlingar och jag tycker att det har känts underbart efteråt. Bor du i närheten av Norrköping kan jag varmt rekommendera Lena Selberg på Yoga by Lena Selberg. (Du hittar hennes företag via FB)

”Life opens up in so many different ways when your energy has been awakened.” – Panache Desai

Namaste

 

 

Andas

Stanna upp. Blunda. Ta några djupa andetag och känn livets magi inom dig. Känn att du har möjlighet att göra val som får dig att må bra.

NYHETSBREV

Få 15% rabatt på din första order

Genom att skriva upp min e-postadress samtycker jag att
motta digital kommunikation i enlighet med
integritetspolicyn från Yoga Living

Betala med:

Levereras med: