africa/Event & retreats

Resa / yogaretreat i Etiopien

Följ med oss på resan som tar dig tillbaka till rötterna. Människosläktets tidiga utveckling skedde i Etiopien för flera miljoner år sedan. Nu får du chansen att följa med på ett helt nytt resekoncept. Vi kommer att utforska våra rötter och vårt inre, genom möten med den etiopiska kulturen och möten med oss själva.

I november kommer jag finnas med på en resa till Etiopien i samarbete med Jenny Ranung och hennes företag Ethiopian Design. Jag följer med på resan som yogalärare. Hon har startat ett nytt resekoncept via hennes företag och mångåriga kontakter och samarbetspartners via Etiopien och Addis Abeba. Hennes företag bygger på solidaritet och alla företagets produkter är antingen helt fairtrade eller etiskt producerade. De samarbetar med ett antal NGO’s i Addis Abeba som jobbar aktivt med fattigdomsbekämpning. Vi kommer att besöka deras olika verksamheter och få känna på den hoppfullhet som föds ur ett starkt engagemang.

Den första resan är planerad till den 17-26/11 2017.

November är den perfekta tiden att besöka Addis. Det är precis efter regnperioden, så allt är grönt och skönt och värmen har kommit.

Första delen av veckan kommer vi att vara i Addis Abeba och besöka bland annat skolor och barnhemsorganisationer. Vi landar sedan några dagar ute på landsbygden vid Babogaya Lake där det kommer finnas mycket tid för reflektioner och yogastunder tillsammans de dagarna. Vi kommer att omges av vacker natur och stillhet.

Vi kommer mötas upp i samtal och funderingar kring våra upplevelser från Addis men också kring stort och smått. Vi kommer att yoga tillsammans flera gånger varje dag och det kommer också ges utrymme för egentid emellanåt.

Vi kommer inleda morgnarna med pranayama (andningsövningar) och mjuk och skön yoga innan frukost.

Under dagarna kommer vi beröra grundpelarna kring yogans filosofi och hur vi kan använda yogan som verktyg i vardagen.

Vi kommer genomföra ett par fysiska yogapass under vistelsen (med inspiration av Hatha, Vinyasa och Ashtanga) Vi kommer också mötas upp i flera stillsamma yinyogapass där mindfulness står i fokus och vi kommer ha stunder helt i meditation.

Yogastunderna är nybörjarvänliga. Du behöver inte vara en van yogi för att följa med på resan. Var och en utgår från sina förutsättningar och skapar sin grund därifrån.

Mer information om resan hittar du på https://ethiopianexperienceblog.wordpress.com/blogg/

(Bilder från tidigare år när Jenny Ranung har besökt barnhemmen i Addis)

Kanske just DU har möjlighet att följa med på denna upplevelserika resa?

Namasté, Jenny

 

 

Andas

Stanna upp. Blunda. Ta några djupa andetag och känn livets magi inom dig. Känn att du har möjlighet att göra val som får dig att må bra.

NYHETSBREV

Få 15% rabatt på din första order

Genom att skriva upp min e-postadress samtycker jag att
motta digital kommunikation i enlighet med
integritetspolicyn från Yoga Living

Betala med:

Levereras med: