Inspiration, motivation & hälsa

Skapa positiv energi

Livets föränderlighet, det har världen verkligen fått känna på sista tiden.

Men försök att inte få panik eller översköljas av rädsla och ångest. Det kommer inte hjälpa dig. Låt inte strömmen  av information, intryck och tankar dra ned dig under vattenytan. Risken är då att du förs till platser som du kanske inte vill komma till och inte inser att du är på väg emot.

Ett sätt att motverka detta är MEDITATION. Meditationen lär dig hur du tar dig ut ur strömmen, sätter dig på stranden och lyssnar till forsen, tar lärdom av den och slutligen låter dess energi leda dig i stället. Med huvudet ovanför den starka strömmen har du hela tiden möjlighet att se en riktning.

Meditation är inget krångligt eller konstigt. Men det krävs övning. Det finns heller ingen bättre tid, vackrare plats eller bättre situation för att meditera.

Meditation handlar om att hitta en medveten närvaro kring det som pågår i nuet. Att hitta mindfulness. Meditation är också sinnets avslappning och vila för att i aktivt tillstånd fungera bättre.

För att komma igång och skapa en rutin så börja med att uppmärksamma din andning. Sitt eller ligg ned. Hur känns det när du andas? Var andas du? Hur känns det i kroppen?

Låt tankar komma och gå. Gör dig uppmärksam på vad som dyker upp, men försök att inte värdera dem eller bjuda in dem. Låt dem bara passera förbi och släpp iväg dem. Hitta tillbaka till dina andetag. Om och om igen.

Kanske börjar du med 5-10 minuter som du sedan ökar successivt.

När du känner dig bekväm med detta så börja prova guidade meditationer. Det finns hur mycket som helst att välja mellan via Youtube och olika appar.

Meditation är en del av yogapraktiken. Den kan användas separat eller i kombination med utövandet av en yogaform. Oftast är det skönt att göra lite yogapositioner eller flöden innan, så sitter du bättre och mer obehindrat under meditationsstunden.

Att utöva yoga och meditation regelbundet är ångestdämpande. Det rensar på alla tankar och känslor som du inte mår bra av att gå runt och bära inom dig. Det lugnar och skapar utrymme samtidigt som det ger ny härlig positiv energi.

Jag guidar dig gärna via min Youtubekanal Yoga med Jenny. Gå gärna in och kika!

”The sun is a daily reminder that we too can rise again from the darkness, that we too can shine our own way”

Namaste

Andas

Stanna upp. Blunda. Ta några djupa andetag och känn livets magi inom dig. Känn att du har möjlighet att göra val som får dig att må bra.

NYHETSBREV

Få 15% rabatt på din första order

Genom att skriva upp min e-postadress samtycker jag att
motta digital kommunikation i enlighet med
integritetspolicyn från Yoga Living

Betala med:

Levereras med: