allakanyoga/Inspiration, motivation & hälsa

Slow living

Vilken sommar vi har haft. Det har varit galet varmt och helt underbart. Jag kan inte minnas när jag själv badade så här mycket.. kanske när jag var barn. Sommaren brukar ju springa förbi så fort men nu har vi verkligen kunnat njuta sedan i maj. Även om ett väderomslag är på väg in så får vi hoppas att vi kan fortsätta njuta in i september.

Dock känns det läskigt med klimatförändringar, höjda temperaturer, bränder och miljökatastrofer för att nämna några saker om vår miljö på jorden just nu. Vi har alla ett gemensamt ansvar. Läs gärna mer om detta i det senaste inlägget om Overshoot day.

Med tanke på vädret och den värme som har varit så har jag (och min familj) verkligen gått in i någon slag slowmotion. Vi har verkligen levt slow living. Vi har tagit dagarna lite som de kommer. Vi har inte haft några projekt i trädgården i år utan bara njutit av allt det som vi byggt upp tidigare år och skött om odlingar, blommor och växter. Vi har badat, umgåtts med vänner, badat, umgåtts med våra familjer, badat, ätit goda middagar, badat, ätit glass, gjort lite småutflykter, och badat. I massor.

Sedan har jag ju förstås lett sommaryoga utomhus på Sandviksbryggan i Kolmården sedan i juni vilket är en underbar upplevelse och jag har också varit i Kroatien på en 40-årsfest tillsammans med goda vänner.

Jag har gått promenader tidiga morgnar innan det har blivit för varmt och blandat med egen praktik av ashtangayoga vissa morgnar när jag har haft ork. Framför allt så har min egen yoga bestått av yinyoga den här sommaren – allra helst i skuggan på altanen på eftermiddagarna efter timmar av sol och badande. Där har jag då kunnat landa länge, ibland faktiskt i ett par timmar och till och med lyckats somna i de mest osköna yinpositionerna.  Jag har verkligen behövt yinyogan och valt bort mycket annan aktiv träning. Yinyogan lugnar, dämpar och är motsatsen till aktivitet och hetta.

Efter att ha segat mig igenom många av dagarna i den här slowlivingkänslan så har jag vaknat till framåt kvällarna när luften har varit lite mer behaglig och då har jag fått fart och utmanat mig i armbalanser och handstående.

Jag tänkte dela med mig av lite somriga yogabilder och hoppas att du kan inspireras. Yoga behöver inte vara komplicerat. Du behöver inte ens en yogamatta. Utnyttja tiden på den mjuka stranden, en solvarm klippa eller på en brygga. Låt din känsla guida dig. Vad behöver du just nu?

” I det enkla bor det vackra ” som Ernst Kirchsteiger brukar säga.

Kanske bara landa en liten stund med slutna ögon.

Öva huvudstående på en strand.

Träna bålstabilitet i positionen Navasana på en klippa. Navasana betyder passande nog båt.

Gör Malasana (huksittande) närsomhelst och varsomhelst.

Kanske orkar du göra en krigarposition som Virabhadrasana A en tidig morgon?

Kanske behöver du en utmaning?

Kanske är det utmanande nog att hitta balans i Trädet (Vrksasana)?

Är det utmanande för dig att sitta stilla i tysthet, eller är det där du hittar ditt lugn?

Ge kroppen och sinnet en paus med hjälp av yinyoga i skuggan.

Hitta ny kraft på kvällen!

#tipstillsommaryogautomhus

Bilderna är blandade med egna foton och av fotograf Angeliqua Jonsson.

Vi hörs och ses snart igen!

Namaste, Jenny

Andas

Stanna upp. Blunda. Ta några djupa andetag och känn livets magi inom dig. Känn att du har möjlighet att göra val som får dig att må bra.

NYHETSBREV

Få 15% rabatt på din första order

Genom att skriva upp min e-postadress samtycker jag att
motta digital kommunikation i enlighet med
integritetspolicyn från Yoga Living

Betala med:

Levereras med: