bakasockerfritt/Hälsosamma recept Sockerfritt fika 20 september, 20197 juni, 2022 Jag är så sugen på att baka något i helgen till mysigt höstfika och har sökt runt på baka sockerfritt och hamnade på just bakasockerfritt.se Jag fastnade för denna goding med Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning hur underbart god ser inte den ut att vara? Perfekt om man exempelvis har kvar frysta hallon från sommaren eller kanske hösthallon som plockas direkt? Jag delar Marjas receptet här. Om receptet Sockerkaksliknande mjuk kaka med hallon i smeten samt krämig vaniljfyllning! Ingredienser Kaksmet: 3 ägg 70 gram hallon (tinade om frysta) 70 gram mascarpone 50 gram smör 1 dl potatismjöl 1 dl rismjöl 2/3 dl sockerersättning 2 tsk bakpulver 2 krm vaniljpulver ev. 1 tsk extra sockerersättning Fyllning: 1 ägg 180 gram mascarpone 1 ½ msk sockerersättning 2 krm vaniljpulver Instruktioner Kaksmet Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör. Vispa ägg och sockerersättning pösigt. Blanda potatismjöl, rismjöl, vanilj och bakpulver. Rör ner detta bland äggen tillsammans med smör och mascarpone. Om önskas blandas hallonen med 1 tsk extra sötning. Detta i sin tur rörs försiktigt ner i smeten. Klä en ca 1.5 liters brödform med bakpltåpsapper och fördela i smeten. Grädda i ca 8 minuter. Under gräddningstiden görs fyllningen. Fyllning Blanda ingredienserna med elvisp. Fördela detta ovanpå kakan. Fyllningen ska sjunka ner i kakan (om den inte gör det kan man hjälpa till lite själv genom att göra en skåra i kakan så fyllningen åker ner). Grädda ytterligare i ca 20-25 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig. Låt svalna. Hoppas att du får en underbar fredag och mysig helg! För mig väntar bland annat lite trädgårdsarbete och höstfix utomhus. Namasté