Jag är så sugen på att baka något i helgen till mysigt höstfika och har sökt runt på baka sockerfritt och hamnade på just bakasockerfritt.se

Jag fastnade för denna goding med Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning hur underbart god ser inte den ut att vara? Perfekt om man exempelvis har kvar frysta hallon från sommaren eller kanske hösthallon som plockas direkt? Jag delar Marjas receptet här.

Om receptet

Sockerkaksliknande mjuk kaka med hallon i smeten samt krämig vaniljfyllning!

Ingredienser

  • Kaksmet:
  • 3 ägg
  • 70 gram hallon (tinade om frysta)
  • 70 gram mascarpone
  • 50 gram smör
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl rismjöl
  • 2/3 dl sockerersättning
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm vaniljpulver
  • ev. 1 tsk extra sockerersättning
  • Fyllning:
  • 1 ägg
  • 180 gram mascarpone
  • 1 ½ msk sockerersättning
  • 2 krm vaniljpulver

Instruktioner

Kaksmet
    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör. Vispa ägg och sockerersättning pösigt.
    2. Blanda potatismjöl, rismjöl, vanilj och bakpulver. Rör ner detta bland äggen tillsammans med smör och mascarpone.
    3. Om önskas blandas hallonen med 1 tsk extra sötning. Detta i sin tur rörs försiktigt ner i smeten.
    4. Klä en ca 1.5 liters brödform med bakpltåpsapper och fördela i smeten. Grädda i ca 8 minuter. Under gräddningstiden görs fyllningen.
Fyllning
  1. Blanda ingredienserna med elvisp. Fördela detta ovanpå kakan. Fyllningen ska sjunka ner i kakan (om den inte gör det kan man hjälpa till lite själv genom att göra en skåra i kakan så fyllningen åker ner).
  2. Grädda ytterligare i ca 20-25 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig. Låt svalna.

Hoppas att du får en underbar fredag och mysig helg! För mig väntar bland annat lite trädgårdsarbete och höstfix utomhus.

Namasté