Att sitta i MALASANA / SQUAT / HUKSITTANDE har väldigt många hälsofördelar och det är en naturlig sittande ställning för oss människor. Framförallt blir du rörligare i höfter knän och fotleder samt att du stärker området kring knä och fotled.

En annan stor fördel är att du får en gladare mage om du tar för vana att sitta i squat. Då masseras dina inre organ, mag- och tarmkanalen, vilket underlättar matsmältningen. Det kan också göra det lättare att gå på toa.

Tips! Se till att försöka få ner dina hälar (lägg en filt under hälarna om de inte når ner till underlaget). Har du svårigheter att sitta i en huksittande position sätt dig på ett bolster eller på en lägre pall och inta samma utgångsläge i positionen. Ju oftare du gör den desto mer rörlig blir du i höfter/knä/fotled. Ta hänsyn till om du har en skada. Känn in vad som känns bra för dig.

UTMANA DIG: 30/30

Klarar du av att sitta i huksittande i 30 min varje dag i 30 dagar? Du får fördela 30 min hur du vill under dagen, men se till att det blir längre och längre sammanhängande stunder.

Du kan variera mellan att ha en rak rygg och med händerna mot varandra framför bröstkorgen alternativt en rundad rygg och händerna vilandes på golvet framför dig.

Kanske kan du prova att jobba vid datorn samtidigt som du sitter på huk?

Lycka till!

Namasté, Jenny