tacksamhet/Inspiration, motivation & hälsa

Tacksamhetsdagboken

Vad är du tacksam över i ditt liv?

I vår yogashop i studion har vi nu den fina Tacksamhetsdagboken från Sporrongform. Den ger dig möjlighet att hitta en vardagsrutin där du skriver ner dina tankar.

”Att skriva tacksamhetsdagbok är en enkel och kraftfull metod för att ta kontroll över din egen lycka. Det enda som krävs är fem minuter av din tid varje dag. Dessa minuter ger dig möjlighet att förändra ditt liv.” Sanna Sporrong

 

När vi känner tacksamhet gentemot livet eller något som finns i våra liv öppnar vi oss för nya möjligheter och kan vända något negativt till något positivt. Men hur kommer vi dit? Hur ska vi kunna känna oss nöjda utan att jobba för det och utan att fokusera på det negativa? Att börja skriva ner positiva tankar kring tacksamhet är ett sätt.

Påminnelse Skriv en lapp till dig själv med påminnelse om någonting som du är tacksam över. Sätt den på ett ställe så att du ser den direkt när du går upp på morgonen.

Hitta dina styrkor Istället för att fokusera på dina svagheter lyft fram dina styrkor och var stolt över dem.

Vänd på det negativa Fokusera på hur du kan vända något negativt till något positivt genom att ta en titt på vad som går bra i just ditt liv, och hur det kan överskugga det negativa.

Älska dig själv Att älska sig själv stärker tacksamheten.

Sluta döma Vi stänger ofta ute tacksamheten när vi kritiserar våra egna tankar och handlingar. Att döma ut saker och ting är ofta vår första instinkt, och genom att göra detta stänger vi dörrarna för att vara accepterande och observanta. Om vi istället slutar döma och visar tacksamhet för varje upplevelse kan vi lära oss av dem. Även om det gör ont för stunden så kommer tacksamheten lära oss saker som kan lindra smärtan och läka alla sår.

Precis som med allt som betyder något så krävs det lite jobb på att ändra sitt beteende och känna tacksamhet. Tacksamheten är limmet som håller allt samman och har förmågan att förändra ett vanligt liv till ett magiskt sådant.

Namasté

Andas

Stanna upp. Blunda. Ta några djupa andetag och känn livets magi inom dig. Känn att du har möjlighet att göra val som får dig att må bra.

NYHETSBREV

Få 15% rabatt på din första order

Genom att skriva upp min e-postadress samtycker jag att
motta digital kommunikation i enlighet med
integritetspolicyn från Yoga Living

Betala med:

Levereras med: