alltomyoga/Hälsosamma recept

Warmie – varm smoothie

Jag har snöat in lite på att testa varma smoothies. Smoothies är ju så enkla att göra och kan varieras i all oändlighet. På hösten och vintern är det gott att göra dem värmande med härlig energiboost. Helt enkelt byter du ut det kalla vattnet med hett kokande vatten istället.

Senast testade jag att göra en med bitar av nyponskal, mango, banan, pressad apelsinsaft och riven ingefära toppat med lite kanel. Koka upp den mängd vatten som du vill ha och mixa med övriga ingredienser. Det blev lite som en krämig nypondryck. Kanske bara ta den som den är eller till en rawboll eller liknande. Ett perfekt mellanmål fullproppat med nyttigheter. Om du inte har tiden att göra en egen rawbollsmix, eller råvaror hemma för att kunna göra så finns det färdiga mixpåsar att köpa från exempel Go Green. Lätt att ha några hemma och ta fram och endast mixa med vatten. Vill man ha lite frasigare yta kan man låta dem vara i ugnen över natten på 42 grader.

Jag har dessutom hittat ett recept på en annan varm smoothie som jag vill dela med mig av på varm krämig sesamsmoothie med kanel, kardemumma och vanilj som jag bara måste testa. Här kommer receptet. Låter så gott!

Du behöver:

4 msk tahini

2 msk fet krämig kokosmjölk

4 dl hett vatten

1,5 tsk kardemumma

1,5 tsk kanel

1 tsk vanilj

1-2 msk honung

Gör så här:

Koka upp vattnet. Mixa med resterande ingredienser. Späd eventuellt med mer hett vatten om du vill ha den tunnare. Smaka av. Toppa med lite kanel, kardemumma och eventuellt sesamfrön.

Hoppas det smakar!

 

Namaste, Jenny

 

 

 

 

 

 

 

Andas

Stanna upp. Blunda. Ta några djupa andetag och känn livets magi inom dig. Känn att du har möjlighet att göra val som får dig att må bra.

NYHETSBREV

Få 15% rabatt på din första order

Genom att skriva upp min e-postadress samtycker jag att
motta digital kommunikation i enlighet med
integritetspolicyn från Yoga Living

Betala med:

Levereras med: