allakanyoga/Inspiration, motivation & hälsa

Yintips

Här kommer tips på tre till yinyogapositioner som du kan göra hemma. Se tidigare inlägg om yinyoga för att få lite mer guidning innan du börjar.

  1. Sittande fjäril med framåt fällning. En djup höftöppnare som även aktiverar rygg, lår och nacke. Sitt gärna på en filt så att bäckenet lutar lite framåt. Placera fotsulorna mot varandra så att knäna faller ut åt sidorna. Två handlängder från bäckenet till hälarna är ett bra avstånd. Vid behov kan du lägga något under låren som stöttar upp så att du kan slappna av ordentligt. Grunda sittbenen och luta dig framåt med rak rygg först, låt händerna vara framför dig på golvet. Möt det första motståndet, det naturliga stoppet och stanna kvar där. Luta dig framåt med rundad rygg in mot ett bolster mot pannan eller ha kuddar framför dig så att du kan slappna av helt. Om det gör ont i dina knän så kan du prova att göra positionen med en bakåtfällning med ryggen ner mot bolster/kuddar eller med benen upp på samma sätt mot vägg istället. Stanna upp till 5 minuter.
  2. Nålsögat. En position som kommer åt sätesmuskulaturen. Landa på rygg med en filt under huvudet och kram om dina knän. Placera sedan fötterna i golvet. Lägg den ena fotens utsida upp mot det andra knät. För vissa är det alldeles lagom att stanna där, eventuellt med ett block eller något annat under foten som är kvar på golvet så att det blir lite mer höjd. Har du möjlighet kan du lyfta foten från golvet och trä in händerna i ”nålsögat” så att du kan koppla samman händerna runt baksida lår eller runtom smalbenet. Slappna av i båda benen, i armarna och i rygg och axlar. Stanna upp till 5 minuter, byt sedan ben.
  3. Halv sadel /hel sadel. Positionen kommer åt höftböjaren (psoasmuskeln) och ländryggen och ökar även cirkulation i fötter och underben. I halv sadel då tar du ett ben i taget med foten bakåt längs med sidan, i hel sadel böjer du båda knäna och placerar fötterna bakåt på varsin sida. Använd gärna ett bolster bakom dig om du behöver, eller kuddar eller något annat som kan stötta upp. Stanna där du får kontakt med framsida lår och ländrygg. Stanna kvar upprätt om du behöver. Var kvar upp till 5 minuter och byt sedan ben om du har gjort halv sadel.

Gör positionerna några gånger under en vecka och se hur det upplevs i kroppen. Du kan stanna lite kortare i början och sedan öka på tiden vartefter. Jag vill passa på att ge tips på en mycket bra bok om Yinyoga. Vila dig i form med Yinyoga av Magdalena Mecweld. (Finns att köpa i studion) Den finns även som en app med samma namn (75 kr).

Denna vecka har Julschemat startat i studion och det finns bland annat mycket yinyogaklasser att gå på under de kommande veckorna. Låt inte julstressen ta över, kom och få en härligt avslappnad eller energigivande yogastund i studion emellanåt också! Julschemat hittar du som en egen flik högst upp i menyn.

På torsdag 8/12 är det Öppet Hus i studion mellan kl 17-21. Det är inga yogaklasser denna kväll. Istället är du välkommen att titta på lokalen, mysa med lite te och pepparkakor och varför inte köpa några julklappar från butiken? Det är 20 % rabatt denna kväll. Du kan även vinna ett 10-kort till vårens schema. Ta med en vän och kom. VÄLKOMMEN!

Ha en fin dag!

Namaste, Jenny

 

Andas

Stanna upp. Blunda. Ta några djupa andetag och känn livets magi inom dig. Känn att du har möjlighet att göra val som får dig att må bra.

NYHETSBREV

Få 15% rabatt på din första order

Genom att skriva upp min e-postadress samtycker jag att
motta digital kommunikation i enlighet med
integritetspolicyn från Yoga Living

Betala med:

Levereras med: