allakanyoga/Event & retreats

Yogaresa till Zanzibar

Följ med på en hälsosam och avkopplande resa för kropp och själ där du får möjlighet att landa i dig själv och utöva yoga dagligen i en vecka i lugn och vacker miljö.

Vi kommer bo på Santa Maria Coral Park i Pongwe på östkusten alldeles vid stranden med utsikt över Indiska Oceanen. Pongwe Beach är en relativt orörd strand där inte så många turister rör sig. Santa Maria är ett enklare Guesthouse med ett fantastiskt läge alldeles vid havet. Vi bor i dubbelrum och på Santa Maria äter vi frukost varje dag. På området finns det tillgång till en pool.

Grannen bredvid Santa Maria, Durrah Foum öppnar sitt hem för oss under vår vistelse vilket ger oss en djupare inblick i kulturen på ett familjärt sätt. Hemma hos Durrah kommer vi ha flera av yogastunderna och det är också där vi serveras lunch och middag med en alldeles egen kock.

Hela tiden är du i närheten av havet och det kommer finnas egna stunder där du kan strosa omkring barfota i den vita sanden eller kanske läsa en bok i en hängmatta under en skuggande palm.

Varje dag kommer det vara 2-3 yogaklasser (förutom ankomst och avresedag) och det kommer också ges ett par kortare föreläsningar om yogans historia och filosofi. Yogaklassernas innehåll varieras från lugn och stillsamhet till inslag av mer dynamisk yoga. Detta är en resa som passar både nybörjare och mer efarna yogisar.

 

Pris 12. 640 kr

Detta ingår i resan:

Transfer från och till Zanzibars flygplats.

7 nätters boende på Santa Maria Coral Park i dubbelrum (tillägg för enkelrum tillkommer)

Frukost, lunch och middag alla dagar.

Dagliga yogaklasser + föreläsningar

Guidad tur till Stone Town – Stone Town är Zanzibars huvudort som också är utsedd till världsarv av UNESCO. Här kan man besöka marknaden och det gamla fortet, strosa i gränderna och se arkitekturen med de speciella berömda dörrarna.

Tänk på:

Kostnader för flygresan tillkommer och du bokar denna själv. Se till att du är på plats på ön från ca kl 14 lördagen 29/9 och vi avslutar på fm lördagen den 6/10.

Kolla upp dina vaccinationer i god tid om du behöver fylla på med något.

Ta med en egen yogamatta.

Ett tremånaders visum måste upprättas vid inresa till Zanzibar. Detta ordnas på flygplatsen och kostar 500 kr. OBS betala kontant med 50 dollar.

Du kan också ansöka om visum innan på Tanzaniska Ambassaden, ansökningshandling finns www.tanemb.se

 

Meddela allergier och annat som vi bör veta innan resan.

Anmälan sker via mail till marianne@temboab.se senast den 31/7

Vid övriga frågor kontaktar du Marianne på mailadressen ovan.

Begränsat antal platser. Min/max 10 personer.

 

Detta är ett samarbete mellan Yoga Living och Tembo AB.

Jenny Lindberg som äger och driver Yoga Living är vår yogalärare på resan. Hon har undervisat yoga sedan 2001. Hon har skapat en bredd i sin utbildning genom att vara diplomerad yogalärare i Hatha, Vinyasa, Ashtanga och Yinyoga. Under resan möter vi också stunder av pranayama (andningsövningar) och meditation. Jenny undervisar yoga med stor tillåtande aspekt och respekt för våra olikheter. Yoga Livings motto är yoga för alla, vilket också genomsyrar hennes undervisning.

Marianne Nilsson Wallin äger och driver Tembo AB och hon har bott både längre och kortare perioder på Zanzibar/Tanzania sen slutet av 60-talet. Hon är delägare i klädföretaget Kanga Kabisa på Zanzibar. Mellan 2002 och 2008 planerade och genomförde hon studieresor till Tanzania/Zanzibar med tema kultur, historia och folkbildning. Tembo AB är representant för Tingatinga Art Cooperative Society i Dar es Salaam och anordnar konstutställningar i Sverige. Marianne är också reikimaster, utbildad i Sverige och Zimbabwe.

Här nedan följer ett antal bilder från platsen.

 

Hemma hos Durrah Foum.

Vår yogashala under vistelsen på Zanzibar (men givetvis kommer vi även ha vissa yogastunder på stranden)

 

Hoppas att vi ses i höst!

Namasté från Jenny och Marianne

 

 

 

 

 

 

                                               

 

Andas

Stanna upp. Blunda. Ta några djupa andetag och känn livets magi inom dig. Känn att du har möjlighet att göra val som får dig att må bra.

NYHETSBREV

Få 15% rabatt på din första order

Genom att skriva upp min e-postadress samtycker jag att
motta digital kommunikation i enlighet med
integritetspolicyn från Yoga Living

Betala med:

Levereras med: