Inspiration, motivation & hälsa

Yogaworkshop

Tack alla ni som var med på min yogaförmiddag igår! Jag känner mig så nöjd och hoppas att ni som var med också är nöjda. Att jag valde Villa Fridhem kändes självklart eftersom jag redan har ett samarbete med dem. Jag finns med i deras aktivitetsutbud. Om det exemplevis är en konferensgrupp som vill yoga så åker jag dit och yogar med dem på plats. Det är så fin, lugn och stämningsfull miljö. Jag älskar att vara där.

Har ni inte varit där ännu, åk dit! Fantastisk miljö, förstklassig mat, desserter, afternoon tea, spaavdelning och fina saker att köpa i den lilla butiken vid receptionen.

Det är endast två veckor sedan jag gjorde titthålsoperationen i ena knät, så jag är ännu inte helt återställd i benets smidighet och flexibilitet. Dessutom åkte jag på en propp i ett ytligt kärl i det benet i närheten av där man har gjort ingreppet. Jag lider av ganska stora åderbråck på det benet och blodcirkulationen och rörligheten har väl inte varit tillräcklig sista veckan… så nu får jag ta blodförtunnade sprutor i magen i 16 dagar…!

Jag kunde göra det mesta som jag hade planerat att göra ändå på workshopen. När jag undervisar i yoga, så gör jag inte hela passet själv. Jag instruerar från stående, går runt mycket och försöker att assistera lite här och lite där.

Det var 39 st som var med. Det var en helt fantastik känsla att få rå om så många på en och samma gång i ett rum som fylldes till bredden, och där vi precis fick plats allihopa, med mattkanterna nära nära..

Eftersom det var en workshop valde jag att prata en del kring yoga som stort, men också mer detaljerat. Det är så skönt att få den möjligheten, att stanna upp och berätta vad syftet är, varför vi yogar, vad allt handlar om. Det ger djupare förstålse för var och ens egen praktik.

Vi startade i Yinyogans värld, vilket ofta blir mycket uppskattat. Det är svårt att inte tycka om den här yogaformen. Den är enkel att praktisera och passar alla med utgångspunkt i sin egen kropp. Den ska göras i kallt läge, kroppen och musklerna ska alltså inte vara uppvärmda innan. Man stannar 3-5 minut i positionerna med mjuk och avlappnad inramning. Man kommer åt bindväven istället för musklerna (om man ska jämföra med andra yogaformer) Bindväven är det som bland annat omger våra muskler och inre organ. Läs gärna mer här på min hemsida under yogaformer och yinyoga.

I en kortare paus fick vi ett uppdukat bord med färska frukter, teer och en mindre kaka av något slag. Mums!

I del två gick vi in i Hathayogans värld där jag valde att starta i tre stycken Pranayamatekniker. Ujjayi Pranayam, Nadi Shodana och Brahmari. Att stå i centrum av ett rum fyllt med det det vibrerande brahmari-ljudet är så häftigt. Vilken kraft och energi som frigörs tillsammans av alla. Där var och ens eget ljud blir en del av alla andras. Det är så underbart att bara stå och lyssna till detta!

Detta följdes sedan av en Hatha Vinyasa Flow klass där vi höll oss till de mest vanligt förekommande asanas. Värmen kom upp på topp i ett redan varmt och fuktigt rum. Tur att det fanns fönster att öppna..

Förmiddagen avslutades med en kortare avslappning i Savasana och jag kände mig nöjd efteråt. Så nöjd över att få möta så många olika människor. Både bekanta och obekanta från Kolmården, Åby, Norrköping, Gusum, Oxelösund och Rejmyre. Nöjd över upplägget, nöjd över känslan att få dela med mig av yoga och så några nya frön..

 

Nu ska jag utvärdera litegrann, tänka till, göra några förändringar och längta tills nästa gång som jag har en yogaworkshop!

 

Namaste från mig!

Bananasana

Andas

Stanna upp. Blunda. Ta några djupa andetag och känn livets magi inom dig. Känn att du har möjlighet att göra val som får dig att må bra.

NYHETSBREV

Få 15% rabatt på din första order

Genom att skriva upp min e-postadress samtycker jag att
motta digital kommunikation i enlighet med
integritetspolicyn från Yoga Living

Betala med:

Levereras med: