blogg/Inspiration, motivation & hälsa

Yogayama

Tidigare i veckan var jag i Stockholm på en workshop på Yogayama. Det är min hemstudio där jag har gått min grundutbildning inom klassisk Hathayoga. Doften och miljön är alltid lika välkomnande när man öppnar dörren på Jungfrugatan 8 på Östermalm.

Det var i tisdags, mitt på förmiddagen. Det vällde in yogisar i deras största sal och vi fyllde den till max. Alla hade vi kommit för att få fördjupa oss lite mer i vår yogapraktik med temat ”Calm and connected through yin, breath and sound.” Alla hade vi kommit för att få en stund tillsammans med Sara Granström och Joe Barnett.

”The hathayoga method speaks about the importance of preparing for seated meditation practice by opening up the structures of the body and helping the nervous system to calm down. Most of us would probably agree that we get more easily connected with our inner dimension if we are calm and relaxed.”

Sara Granström är en av mina huvudlärare och hon är en fantastisk yogi och person. Hon trollbinder med sin vackra röst i guidning, chanting och sång. Tonerna och vibrationerna som uppstår från hennes Shruti Box förhöjer alltid stämningen. Sara har en lång erfarenhet och utbildningar inom Ashtanga Vinyasa Yoga, Hathayoga och Pranayama. Hon är sedan länge student till pranayamamästaren Shri. O. P Tiwari. Pranayma är något som står mig varmt om hjärtat och i höst kommer jag att bygga på min utbildning med just detta. (Pranayama kan kort förklaras som expansion/förflyttning av livskraft med hjälp av kontrollerade andningsövningar)

Joe Barnett, en ständigt leende amerikan, som ser hela världen som sitt hem. Han var min anatomilärare under grundutbildningen. Han är elev och förstelärare till Paul Grilley, en av grundarna till Yinyogan. Joe reser världen runt och undervisar i anatomi och Yinyoga,

En fantastisk workshop och fantastisk kombo dessa två personer. De delar så mycket kunskap och erfarenhet. Hoppas att de gör något tillsammans igen nästa år när Joe är tillbaka i Sverige!

Vill du läsa mer om Yogayama? Gå in på  www.yogayama.se

Namaste, Jenny

Andas

Stanna upp. Blunda. Ta några djupa andetag och känn livets magi inom dig. Känn att du har möjlighet att göra val som får dig att må bra.

NYHETSBREV

Få 15% rabatt på din första order

Genom att skriva upp min e-postadress samtycker jag att
motta digital kommunikation i enlighet med
integritetspolicyn från Yoga Living

Betala med:

Levereras med: